Kredyty Autor: KasiaM |

Kredyt gotówkowy na remont przy umowie na okres próbny — czy bank ma szansę go przyznać?

Zastanawiam się nad złożeniem wniosku o kredyt gotówkowy na remont mieszkania i chciałabym poznać doświadczenia osób w podobnej sytuacji. Od dwóch miesięcy pracuję w biurze rachunkowym na umowie o pracę, ale na razie jest to okres próbny na 3 miesiące, a wcześniej przez prawie rok miałam przerwę po urlopie macierzyńskim. Kwota, o której myślę, to około 45 tys. zł, głównie na łazienkę, podłogi i wymianę kilku drzwi. Mam stałe wpływy na konto, ale nie wiem, czy dla banku taka krótka historia u obecnego pracodawcy nie będzie dużym problemem. Nie mam innych kredytów, jedynie telefon w abonamencie i zwykłe opłaty za mieszkanie. Czy ktoś składał wniosek o kredyt gotówkowy przy umowie na okres próbny i może napisać, jak bank na to patrzył?

Dyskusja Ekspertów

1 Komentarzy
P
patryk_budzet
Dużo może zależeć od tego, czy po okresie próbnym masz już jakąś deklarację przedłużenia umowy i jak wygląda Twoja zdolność przy obecnych zobowiązaniach. Czy masz już informację od pracodawcy, że umowa będzie kontynuowana?