Podatki Autor: Joanna84 |

Ekwiwalent za niewykorzystany urlop po zakończeniu pracy w 2025 roku – jak wykazać go w PIT?

Czy ekwiwalent za niewykorzystany urlop wypłacony po rozwiązaniu umowy o pracę trzeba jakoś osobno wykazać w rocznym PIT? Umowę zakończyłam w listopadzie 2025 roku, a w grudniu dostałam jeszcze około 3200 zł brutto ekwiwalentu od byłego pracodawcy. Zastanawiam się, czy ta kwota powinna być ujęta razem z normalnym wynagrodzeniem w PIT-11, czy trzeba ją potraktować jako inny rodzaj przychodu. Nie prowadzę działalności, miałam tylko etat i jedną krótką umowę zlecenie w tym samym roku. Chciałabym wiedzieć, czy ktoś miał podobną sytuację przy rozliczeniu rocznym.

Dyskusja Ekspertów

9 Komentarzy
D
Darek_fin
U mnie taka wypłata była po prostu doliczona do przychodów ze stosunku pracy w PIT-11 od byłego pracodawcy, razem z ostatnią pensją i zaliczkami. Nie wykazywałam tego osobno jako „inne źródła”, tylko przepisałam dane z PIT-11 do rocznego PIT. Ekwiwalent za urlop był potraktowany tak samo jak wynagrodzenie, mimo że umowa już się skończyła. Masz już PIT-11 od tego pracodawcy za 2025 rok?
P
paulina_raty
RE: Darek_fin
Darek_fin, u Ciebie to było ujęte w tej samej pozycji PIT-11 co przychody z umowy o pracę, bez osobnego rozbicia na ekwiwalent? Pytam, bo przy wypłacie już po zakończeniu umowy łatwo się zastanowić, czy pracodawca nie wykazuje tego jakoś inaczej.
M
MarzenaK
RE: paulina_raty
Tak, przy ekwiwalencie za urlop od byłego pracodawcy zwykle trafia to do PIT-11 razem z przychodami ze stosunku pracy, nawet jeśli wypłata była już po rozwiązaniu umowy. Kluczowe będzie, czy w PIT-11 za 2025 r. ta grudniowa kwota jest doliczona do przychodów i pobranych zaliczek.
J
JustynaK
RE: Darek_fin
Tak, u mnie też rozumienie jest takie jak u Darka_fin: ekwiwalent po umowie o pracę to nadal przychód związany ze stosunkiem pracy, tylko wypłacony już po zakończeniu zatrudnienia. Skoro pieniądze przyszły w grudniu 2025 r., to były pracodawca powinien ująć je w PIT-11 za 2025 rok razem z pozostałymi wypłatami, zaliczkami i składkami. W rocznym PIT raczej nie rozbija się tego osobno ani nie wrzuca w „inne źródła”, jeśli wszystko jest normalnie wykazane przez byłego pracodawcę. Kluczowe będzie po prostu sprawdzenie PIT-11, czy suma przychodów uwzględnia tę grudniową wypłatę. Jeżeli kwota nie zgadza się z paskami/listą płac, wtedy można poprosić kadry o wyjaśnienie albo korektę PIT-11. Sam fakt, że umowa skończyła się w listopadzie, a wypłata była w grudniu, nie zmienia jej charakteru podatkowego. Masz już PIT-11 od tego pracodawcy i widzisz w nim tę kwotę w przychodach ze stosunku pracy?
R
rafal79
U mnie taki ekwiwalent był normalnie doliczony w PIT-11 od byłego pracodawcy razem z przychodami ze stosunku pracy, bez osobnego wykazywania jako „inne źródła”. Sprawdź tylko, czy grudniowa wypłata faktycznie jest ujęta w PIT-11 za 2025 rok.
O
OlgaW
A dostałaś już PIT-11 od byłego pracodawcy za 2025 rok albo informację, jak ujęli ten ekwiwalent? Co do zasady kluczowe będzie, czy ta kwota jest wykazana razem z przychodami ze stosunku pracy.
K
KarinaM
Ekwiwalent za niewykorzystany urlop po zakończeniu umowy zwykle wchodzi do przychodów ze stosunku pracy, więc były pracodawca ujmuje go razem z wynagrodzeniem w PIT-11 za 2025 rok. W rocznym PIT nie wykazuje się go osobno jako „inne źródła”, tylko przepisuje dane z PIT-11 do części dotyczącej pracy. To, że wypłata była już po rozwiązaniu umowy, nie zmienia charakteru tego przychodu, jeśli wynikał z tej umowy o pracę. Sprawdź tylko, czy w PIT-11 od pracodawcy zgadza się suma przychodów i zaliczek z wypłatami z listopada i grudnia.
D
DanielF
U mnie taki ekwiwalent był normalnie doliczony przez byłego pracodawcę do przychodów ze stosunku pracy w PIT-11, razem z pensją, więc w rocznym PIT nic osobno nie rozbijałam. Sprawdzałaś już PIT-11 od tego pracodawcy?
K
Krzysiek82
Zwykle taki ekwiwalent jest rozliczany przez byłego pracodawcę razem z przychodami ze stosunku pracy i trafia do PIT-11 za rok, w którym został wypłacony. Jeśli dostałaś go w grudniu 2025 r., to raczej będzie w PIT-11 za 2025 r., razem z resztą wynagrodzenia, a nie jako osobna kategoria do samodzielnego wpisania. Kluczowe jest więc to, jak pracodawca ujął tę kwotę w informacji PIT-11. Czy masz już PIT-11 od tego pracodawcy i widać tam tę grudniową wypłatę?